Pārtikas rūpniecības un lauksaimniecības NEP vienojas ar PIKC "Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums" par turpmāko sadarbību

Datums: 2015.07.02

2015. gada 2.jūlijā Pārtikas rūpniecības un lauksaimniecības nozaru ekspertu padomes locekļi Vladimirs Sokolovs (LLPNA), Raimonds Brīdaks (LM), Ilze Zuimača (LPUF), Jānis Šolks (LPCS), Krista Garkalne  (LOSP) un nozares konsultanti Sarmīte Babāne (LDDK), Laura Iveta Strode (VISC), Inta Annuškāne (VISC) un Ieva Freiborne (LBAS) Kurzemes reģionā apmeklēja PIKC „Kuldīgas tehnoloģiju un tūrisma tehnikumu” (PIKC „KTTT”). 

Diskusijā par pārtikas rūpniecības nozares profesionālās izglītības nākotni piedalījās: Dace Cine, direktore, Inese Kļaviņa, direktores vietniece mācību darbā, Dace Šēna, arodapmācības skolotāja, Vita Strautiņa, ēdināšanas pakalpojuma nodaļas vadītāja, un Astrīda Zeile, direktores vietniece praktiskajā darbā.

Direktore D.Cine dalībniekus informēja par PIKC „Kuldīgas tehnoloģiju un tūrisma tehnikums” vēsturi un attīstību. Tehnikumā pašlaik var apgūt 14 profesijas, t.sk. konditora, pavāra, ēdināšanas pakalpojumu speciālista, restorānu pakalpojumu speciālista, viesmīļa kvalifikāciju, kā arī audzēkņi specializējas darbam ar šokolādi, marcipānu un cukura mastiku.

 

 Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums sagatavo ēdināšanas pakalpojumu nozares speciālistus visam Kurzemes reģionam, arī Zemgalei un Rīgai. Tehnikuma studenti iziet kvalifikācijas praksi un absolventi strādā šādos reģiona uzņēmumos:

  •  I/K „Klūdziņa”,  Kuldīga
  • SIA”Linde pārtika „Elvi”, Kuldīga
  • „Daigas beķereja”, Kuldīga
  • Kafejnīca „Pagrabiņš”, Kuldīga
  • Kafejnīca „ Goldingen ROOM”, Kuldīga
  • Restorāns „Bangerts”, Kuldīga
  • Restorāns „Metropole”, Kuldīga
  • Kafejnīca „Jēkaba sēta”, Kuldīga
  • Kafejnīca ”Staburadze”, Kuldīga
  • Konditoreja „Šarlote”, Kuldīga
  • SIA „Saules ieleja”, kafejnīca, konditoreja, Kuldīga
  • Konditoreja „Krikumiņš”, Kuldīga
  • Kafejnīca „Stenders pica”, Kuldīga
  • Kafejnīca „Jumis”, Skrunda
  • SIA „Pauze”, kafejnīca , Saldus
  • Saldus pārtikas kombināts
  • SIA „Hotel Kolumbs” , Liepāja’
  • Kafejnīca „Stikla pērlīšu spēle”, Saldus
  • Kafejnīca „Stenders pica”, Ventspils
  • Kafejnīca „Stenders pica”, Talsi
  • SIA „Brocēnu sporta centrs”,kafejnīca, Brocēni
  • SIA „Linde Pārtika”, Saldus
  • SIA „Kāpenieki” kafejnīca, Aizpute
  • Kafejnīca „Alus dārzs’, Talsi
  • Kafejnīca „Rīvas krogs”, Labrags
  • Kafejnīca „Stenders pica”, Ventspils
  • SIA „Miels” kafejnīca, Stende
  • Krodziņš „Ragaciems’ , Ragaciemā
  • Kafejnīca „Zaķu krogs”, Jūrkalne
  • Kafejnīca „Pilsberģu krogs”, Jūrkalne
  • Restorāns “Ķīvīškrogs”

Rīgā :

  • Kafejnīca „Kūkotava”;
  • Restorāns „Vincents”;
  • Hotel „Tallink” restorāns „Elements”;
  • Restorāns „Le Dome”;
  • Restorāns „31 augusts”;
  • Restorāns „Čilli Pizza”;
  • Kafejnīca „Kuk Buk”;
  • Restorāns „Kaļķu vārti;
  • Lidosta „Rīga”
  • Rīgas Piena kombināts
  • Konfekšu fabrika „Laima”
  • Konditoreja “Sala”
  • Fabrika „Latvijas Balzāms”

Citur Latvijā:

  • SIA „Lāči”;
  • Restorāns „36 līnija”, Jūrmala;
  • Restorāns „Jūrmala”, Jūrmala;
  • Restorāns ”32.augusts”;
  • SIA „RIMI LATVIJA”;
  • SIA „Artūrs” ēdināšanas pakalpojumi, Krimulda;
  • u.c. Latvijas uzņēmumi.

Sadarbība ar nozares profesionālajām organizācijām:

  • Tehnikums ir dalībnieks  Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijā (LVRA) ;
  • Tehnikums ir dalībnieks Eiropas Viesmīlības un tūrisma profesionālo skolu asociācijā (AEHT)
  • Tehnikums ir dalībnieks Latvijas Siera klubā;
  • Laba sadarbība ar Latvijas Pavāru klubu;
  • Laba sadarbība ar “Pūre chocolate”;
  • Daudzpusīga sadarbība ar SIA “Gemoss” un “Arcolat”;
  • Daudzpusīga sadarbība ar “Balt- Hellin”.

 

Lai pilnveidotu audzēkņu zināšanas un prasmes, tiek veikts papildu darbs: mācību ekskursijas, semināru organizēšana skolā, profesionālo prasmju konkursi skolā, darbs starptautiskos projektos, piedalīšanās konkursos Latvijā un ārzemēs, praktiskais darbs, izpildot klientu pasūtījumus.

 

Zellīšu skola

Jauno zellīšu skola darbojas kā palīgs profesijas izvēlē vispārizglītojošo skolu skolēniem. Jauno Zellīšu skolā skolēni var iepazīt un gūt ieskatu konditora, pavāra, automehāniķa un galdnieka arodā. Lieliska iespēja apgūt pamatiemaņas un prasmes, darbojoties minētajos arodos bez maksas ar īstām iekārtām, darba rīkiem, materiāliem.

 

Jauniešu garantija

PIKC „Kuldīgas tehnoloģiju un tūrisma tehnikums” piedāvā arī izglītībā vai apmācībās neiesaistītu jauniešu izglītības ieguvi Jauniešu garantijas ietvaros Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansētās izglītības programmās vecumā līdz 30 gadiem ( 1 gada mācību programmas), kā arī izglītības programmās ar pabeigtu vidusskolas vai arodvidusskolas (pēc gada pārtraukuma) izglītības vecumā līdz 30 gadiem (1,5 gada mācību programmas).

Vairāk informācijas:http://www.kuldigastehnikums.lv/?page_id=3620

PIKC KTTT absolventu nodarbinātība 2010. -2014.g.

Katru gadu ap 10 - 13% PIKC "KTTT" absolventu iestājas augstskolās un studē. Tie absolventi, kuri iekļaujas darba tirgū, galvenokārt vēlas atgriezties un strādāt dzimtajā vietā, kaut vai citā profesijā. Uzņēmīgākie un centīgākie audzēkņi pieņem izaicinājumu jau starp kursu un kvalifikācijas praksi strādāt prom no dzimtās vietas kādā prestižā uzņēmumā, kur parasti saņem darba piedāvājumu un pēc absolvēšanas arī atgriežas darbā un veido karjeru. Privātu uzņēmējdarbību absolventi reti kad uzsāk tūlīt pēc skolas, parasti to sāk pēc vairāk kā pieciem gadiem, kad nostiprinājušās profesionālās kompetences, uzkrājusies pieredze, nodibināta ģimene. Pēdējo gadu absolventu veiksmīgas darba karjeras profesijā piemēri Latvijā: G.Benefelds - šefpavārs restorāns „GoldingenRoom”, Kuldīga; A.Sīlis- šefpavārs restorānā „Bangerts”, Kuldīgā; A.Vanadziņš, K. Arums- šefpavārs viesnīcas „Stikla pērlīšu spēle” restorānā, Saldus; J.Mitrevics – pavārs restorānā „Kaļķu vārti”, Rīgā; O.Trenmors- šefpavārs kafejnīcā „Balze”, Bauska; L. Lange- šefpavārs restorānā ”Kurši”, Jūrmala; E. Kajaka- viesmīle restorānā „Vincents”, Rīga.

Skolas apmeklējuma noslēgumā Pārtikas rūpniecības un lauksaimniecības NEP locekļi vienojas ar PIKC KTTT par turpmāko sadarbību, lai veicinātu Pārtikas produktu ražošanas tehniķa profesiju Kurzemes reģionā.

Vairāk par apmeklēto PIKC „Kuldīgas tehnoloģiju un tūrisma tehnikums” saitē:www.kuldigastehnikums.lv

Informāciju sagatavoja I. Freiborne, Pārtikas rūpniecības un lauksaimniecības LBAS nozares konsultante darba ņēmēju jautājumos un S.Babāne, LDDK konsultante darba devēju jautājumos. 

 

lzsaki savu viedokli

Autorizēties:draugiem.lv